Invisalign: Tratamentul ortodontic fără brackeți - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Invisalign: Tratamentul ortodontic fără brackeți

17/04/19 12:23 PM

Tratamentul ortodontic fără brackeți, cunoscut și sub numele de ortodonție invizibilă (Invisalign) sau ortodonție cu aliniere transparentă, este o metodă modernă de corecție a poziției dinților. Acest tip de tratament ortodontic, complet personalizat, implică purtarea unor gutiere transparente sau a unor alignere care se schimbă la fiecare câteva săptămâni, fiecare set fiind proiectat să deplaseze dinții ușor în direcția corectă.

Tratamentul ortodontic fără brackeți poate fi utilizat pentru a corecta o gamă largă de probleme dentare, inclusiv dinții suprapuși, dinții înghesuiți sau separați. O consultație la medicul nostru specialist ortodont vă poate confirma necesitatea unui tratament ortodontic.

Diagnosticul va fi stabilit în urma examenului clinic, cu ajutorul analizei digitalizate DSD, a istoricului dentar, a radiografiilor, fotografiilor și a scanărilor intraorale, ulterior stabilindu-se planul de tratament individual.

CUM FUNCȚIONEAZă APARATUL INVISALIGN?

Grație tehnologiei moderne, Invisalign este o metoda de tratament complet personalizabilă pentru fiecare pacient, cu rezultate remarcabile. Planul de îndreptare a dinților se bazează pe amprenta dentară digitală a pacientului și pe radiografii digitale care sunt încărcate într-un soft de planificare computerizată.

Pe baza acestora, medicul dentist realizează un model 3D al dinților pacientului, folosit apoi pentru conceperea gutierelor transparente personalizabile. În funcție de planul de tratament, fiecare set de gutiere  Invisalign sunt purtate pe o durată determinată de timp.

DE CE ESTE RECOMANDAT TRATAMENTUL ORTODONTIC?

Acesta oferă nu doar beneficii estetice – un zâmbet cu dinți perfect aliniați, ci contribuie semnificativ la îmbunătățirea sănătății orale, deoarece:

  • curățarea dinților devine mai ușoară după îndreptarea acestora, prin urmare igiena orală se îmbunătățește;
  • ocluzia – mușcătura este echilibrată și astfel sunt prevenite eventuale probleme ale articulației temporo-mandibulare și corectate traumele ocluzale;
  • dinții aliniați și corect poziționați în osul alveolar ajută la păstrarea elasticității țesutului de suport al dinților, prin urmare este prevenită și boala parodontală.

Clinica Ada Dental Center vă propune tratamentul ortodontic cu sistemul de alignere Invisalign, alternativa invizibilă la aparatul dentar clasic cu brackeți, potrivit în special adulților, dar și adolescenților. Față de alte sisteme de alignere, DSD Invisalign oferă soluția completă pentru alinierea optimă a dinților pe arcadă, ținând cont de toate principiile funcționale, biomecanice și estetice implicate în tratamentul ortodontic.

DIN CE MATERIALE SUNT REALIZATE GUTIERELE?

Alignerele sau gutierele de aliniere sunt dispozitive ortodontice realizate dintr-un material termoplastic transparent, fiind astfel aproape invizibile. De asemenea, aceste materiale sunt flexibile și ușor de modelat. Cei de la Invisalign folosesc un material patentat transparent denumit SmartTrack.

Gutierele sunt fabricate cu ajutorul unui proces computerizat, utilizând imagini digitale ale dinților pacientului și un soft specializat pentru a crea un model virtual tridimensional al acestora.

În acest mod, tehnologia 3D de planificare și fabricare a gutierelor vă asigură individualizarea și personalizarea perfectă a tratamentului pentru dumneavoastră. Toate alignerele create pentru dumneavoastră vi se potrivesc exclusiv.

ÎN CE CONSTĂ TRATAMENTUL ȘI CÂT TIMP TREBUIE PĂSTRATE GUTIERELE?

Tratamentul constă în purtarea unei serii de gutiere, fiecare având din ce în ce mai multe modificări față de precedenta. Fiecare gutieră este purtată timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi înlocuită cu următoarea din serie, deplasând treptat dinții către poziția finală proiectată. Astfel, dinții se vor îndrepta puțin câte puțin, pe măsură ce alignerele sunt purtate și schimbate conform indicațiilor medicului nostru ortodont, dr. Andreea Dibu.

Durata de purtare a gutierelor pentru tratamentul ortodontic fără brackeți poate varia în funcție de cazul fiecărui pacient. În medie, tratamentul ortodontic fără brackeți poate dura între 6 și 18 luni. De asemenea, gutierele trebuie purtate între 20 și 22 de ore pe zi, conform indicațiilor medicului ortodont.

Pentru mai multe detalii despre această procedură, vă invităm să ne contactați la această pagină.

AVANTAJELE TRATAMENTUL ORTODONTIC FĂRĂ BRACKEȚI

Avantajul principal este faptul că gutierele de aliniere sunt transparente, așadar aproape invizibile. Având exact forma dinților dumneavoastră, se fixează perfect și sunt foarte confortabile deoarece, spre deosebire de aparatele dentare fixe, nu necesită sârme sau brackeți metalici atașați de dinte, ci doar niște mici atașamente aplicate pe câțiva dinți, de aceeași culoare cu dinții.

De asemenea, pe perioada tratamentului, alignerele pot fi îndepărtate în orice moment din cavitatea orală, puteți mânca orice doriți și vă puteți menține mai ușor o bună igienă orală. Pentru a fi eficiente însă, gutierele trebuie purtate în permanență pe durata tratamentului, în afară de momentele în care mâncați, vă spălați pe dinți sau folosiți ața dentară. Totuși, puteți alege să le îndepărtați pentru scurt timp la ocazii speciale, fără discontinuitatea tratamentului. Beneficiați astfel de o transformare a zâmbetului, fără ca cineva să știe că purtați un aparat dentar și fără a vă modifica stilul de viață.

ÎN CE SITUAȚII SE RECOMANDĂ ACEST TIP DE TRATAMENT?

Deoarece se poate personaliza foarte ușor, tratamentul cu alignere DSD Invisalign se adresează atât cazurilor de înghesuiri ușoare până la moderate (1-5 mm) ale dinților frontali, cât și incongruențelor dento-maxilare complexe. Alignerele pot, de asemenea, completa un tratament ortodontic convențional cu brackeți sau pot fi folosite pentru pacienții cu recidive după alte tratamente ortodontice.

Sunt necesare vizite regulate la medicul nostru ortodont, la fiecare 4-6 săptămâni, pentru a ne asigura că tratamentul evoluează conform planului și pentru ca dumneavoastră să primiți următoarele alignere. Totuși, timpul petrecut la cabinetul dentar va fi foarte scurt deoarece nu sunt necesare proceduri similare aparatului fix.

La începutul fiecărei noi etape de tratament, atunci când se introduce un aligner nou, veți simți o senzație de presiune pentru câteva zile, acesta fiind un semn că gutiera este activă și funcționează.

La sfârșitul tratamentului, o etapă extrem de importantă este purtarea unui element de contenție pentru a ajuta la păstrarea noii poziții a dinților.

În cele mai multe cazuri, ultimul aligner va fi aparatul de contenție temporar, până când medicul ortodont va alege varianta de contenție potrivită pentru dumneavoastră.

 

quote

Articole recente Ada Dental

CAD/CAM, cea mai performantă tehnologie de...

Estetica dentară a devenit în ultima perioadă o ramură tot mai importantă a...
vezi articolul

Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui unul sau...
vezi articolul

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul