Sistemele Fast and fixed, All-on-4 / All-on-6: ce sunt și cum poți beneficia de ele - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Sistemele Fast and fixed, All-on-4 / All-on-6: ce sunt și cum poți beneficia de ele

28/12/23 5:28 AM

Fast and fixed, All-on-4 și All-on-6 sunt două tipuri de proceduri chirurgicale utilizate în stomatologie pentru a înlocui dinții lipsă, mai ales în situațiile în care pacientul nu dispune de suficient os pentru sistemul clasic de implant dentar sau a pierdut mulți dinți din cauza unor afecțiuni medicale. All on4/6 sau fast and fixed reprezintă soluția optimă pentru a restaura o arcadă dentară în 24 de ore cu dinții ficși.

Denumirea All-on-4 și All-on-6 se referă la numărul de implanturi dentare care se vor utiliza pentru a fixa toți dinții pe unul sau ambele maxilare. Prin plasarea a patru sau șase implanturi în poziții strategice se maximizează utilizarea oaselor disponibile și se evită necesitatea intervențiilor chirurgicale complexe. În primele 24 de ore după intervenție pacientul primește o lucrare fixă provizorie de lungă durată. Ulterior, la 6 luni după intervenția chirurgicală, se efectuează prin planificare digitalizată lucrarea fixă înșurubată definitivă.

La clinica Ada Dental Center poți beneficia de servicii stomatologice la cea mai înaltă calitate și precizie pentru implanturile dentare All on 4 / All on 6/ Fast and Fixed- implanturi și dinți ficși în 24 de ore.

Cui se adresează aceste implanturi?

Implanturile dentare All-on-4 și All-on-6 sunt concepute pentru persoanele care au pierdut majoritatea sau toți dinții unei arcade dentare și caută o soluție fixă pentru refacerea danturii, față de protezele dentare tradiționale.

Pacienții care suferă de parodontoză, cei care doresc să aibă dinți ficși perfecți într-o zi pot lua în calcul soluțiile fast and fixed, All on 4 și All on 6.

Este important să subliniem că fiecare pacient este unic, iar decizia pentru All-on-4 sau All-on-6, Fast and fixed ar trebui luată în urma unei evaluări complete a stării generale de sănătate, a unei evaluări digitalizate prin tomografie computerizată a situației orale și a obiectivelor individuale ale pacientului.

Avantajelele soluțiilor prin implanturi dentare Fast and fixed, All-on-4 și All-on-6

Aceste tipuri de implanturi oferă o stabilitate suplimentară pentru întreaga arcadă dentară, așadar nu vei avea probleme în legătură cu masticația. Mai mult decât atât, sistemul permite atașarea imediată a lucrării provizorii, prin urmare vei avea dinți noi chiar din prima zi.

Intervenția este minim invazivă, iar confortul pacientului este pus în prim plan, inclusiv la acest tip de implanturi.

Un alt avantaj al acestor sisteme de implanturi este acela că oferă o flexibilitate crescută în designul protetic cu ajutorul sistemelor speciale, permițând o mai bună personalizare a zâmbetului. Totodată, ai confortul danturii fixe și o libertate mult mai mare față de protezele mobile.

Procedura de inserare a implanturilor dentare se efectuează sub anestezie locală și are o durată aproximativă de 2-3 ore. În termen de 24 de ore de la inserarea implanturilor, se atașează o lucrare fixă provizorie. Lucrarea fixă definitivă este planificată la 4-6 luni distanță, după ce implanturile dentare s-au integrat în os și procesul de vindecare a fost complet finalizat.

Când se recomandă implanturile All-on-4 față de cele All-on-6?

Alegerea dintre variantele de implanturi All-on-4 și All-on-6 depinde de mai mulți factori. Totuși, în practică, se alege varianta de implanturi All-on-4 atunci când pacientul are o cantitate limitată de os disponibil în maxilarul sau mandibula sa. Prin plasarea a patru implanturi în poziții strategice, se maximizează utilizarea oaselor existente.

Pe de altă parte, atunci când se dorește o ancorare suplimentară și o stabilitate crescută, implanturile All-on-6  sunt de preferat. De asemenea, pentru pacienții care doresc o distribuție mai uniformă a forțelor de masticație, sistemul All-on-6 oferă un suport mai bun și o funcționalitate îmbunătățită.

quote

Articole recente Ada Dental

CAD/CAM, cea mai performantă tehnologie de...

Estetica dentară a devenit în ultima perioadă o ramură tot mai importantă a...
vezi articolul

Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui unul sau...
vezi articolul

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul