Protetică Dentară - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Protetică
dentară

Tratamentele protetice revoluţionare, computerizate vin în ajutorul medicilor stomatologi pentru a vă înlocui dinţii sau măselele piedute.

La Ada Dental Center utilizăm cele mai noi tehnologii pentru a realiza fațete dentare, coroane și lucrări dentare complexe atât pe dinții naturali cât și pe implanturi dentare.

Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați pentru a restabili funcția masticatorie, estetică și fonetică, refăcând sănătatea orală a pacientului. Aceasta implică utilizarea diferitelor tehnici și materiale pentru a crea și a aplica lucrări dentare, cum ar fi coroanele dentare, punțile dentare, protezele parțiale și protezele totale.

Scopul proteticii dentare este acela de a reda pacienților un zâmbet sănătos, funcțional și frumos, îmbunătățind calitatea vieții și restabilindu-le încrederea în sine. Procedurile de protetică dentară sunt efectuate de către un stomatolog specializat, în colaborare cu un laborator de tehnică dentară sau un centru de frezaj CAD/CAM.

În prezent, protetica dentară beneficiază de o serie de tehnologii avansate, care facilitează procesul de fabricare a lucrărilor dentare și oferă rezultate de înaltă precizie și durabilitate.

Refacerea dinților se realizează prin lucrări fixe, iar acestea pot fi:

Fațete dentare (ceramice, EMAX);

Coroane (Zirconiu monolitic, EMAX, metalo-ceramice, provizorii PMMA) și punți dentare;

Proteze dentare mobile (acrilice cu dinți din acrilat, cu dinți de compozit sau cu dinți din ceramică, frezate CAD/CAM, scheletate);

Incrustații dentare și coroane parțiale.

Coroanele și fațetele din EMAX sunt lucrări integral ceramice recomandate în special pentru dinții frontali. Datorită calităților estetice deosebite ale materialului, aceste coroane vor semăna extrem de mult cu dinții naturali.
Zirconiul este un material modern, asemănător smalțului dintelui natural, foarte rezistent, care permite refacerea zâmbetului pe întreaga arcadă, atât în zona frontală cât și în zona laterală.

Scanarea intraorală alături de frezajul asistat de computer de tip CAD-CAM elimină toate eventualele erori de proiectare a coroanelor. Un alt aspect important este că aceste coroane din Zirconiu sau din EMAX, nu au componentă metalică, favorizând atașarea gingiei și menținerea nivelului acesteia timp îndelungat.

În edentații mari sau pierderea totală a dinților, restaurarea arcadelor maxilare se face prin protezări pe implanturi de tipul restaurărilor ALL ON 4/ ALL ON 6 – implanturi și dinți în aceeași ședință – sau de tipul OVERDENTURE – supraprotezări pe implanturi de tipul:

  • Coroane înșurubate;
  • Coroane pe bonturi personalizate;
  • Lucrări înșurubate cu infrastructură metalică și dinți din compozit sau ceramică;
  • Overdenture pe sisteme speciale bare, capse sau locatori.

Orice restaurare dentară sau de arcadă începe cu un plan digital al viitorului zâmbet (DSD) prin scanarea digitală a arcadelor dentare și analiza facială a fotografiilor. Puteți citi mai multe despre Digital Smile Design (DSD) aici.

Plecând de la rezultatul final vor fi proiectate și realizate toate etapele de tratament. Lucrările finale sunt proiectate digital și frezate computerizat CAD/CAM.

În funcție de problemele cu care vă confruntați, lucrările protetice realizate în cadrul clinicii noastre vă vor reda aspectul estetic deosebit al danturii, posibilitatea unei masticații normale și corecte precum și eliminarea factorilor care au dus la pierderea dinților.

Lucrările protetice dentare sunt indicate într-o varietate mare de situații:

Dinți lipsă: Dacă există dinți lipsă, lucrările protetice pot fi utilizate pentru înlocuirea acestora și restabilirea funcției și aspectului estetic al zonelor afectate. Opțiunile uzuale includ punți dentare, proteze parțiale și lucrări sustinute de implanturi dentare.

Dinți deteriorați: Dacă avem de-a face cu dinți ce au carii extinse, fracturați sau cu alte probleme structurale, lucrările protetice pot fi folosite pentru a restabili forma, funcția și estetica acestora. Exemple de lucrări protetice în aceste cazuri includ coroane și fațete dentare.

Pierderea parțială sau totală a dinților: Dacă ai pierdut o mare parte sau toți dinții, lucrările protetice pot fi utilizate pentru a înlocui întreaga arcadă dentară. Acest lucru poate fi realizat clasic, prin proteze totale sau modern, prin lucrări fixe susținute de implanturi dentare.

Probleme de aliniere sau malocluzie: Lucrările protetice pot fi utilizate în cazurile de malocluzie sau aliniere incorectă a dinților pentru a corecta aceste probleme și a obține o mușcătură corectă, în asociere cu tratamentul ortodontic.