Protetică Dentară - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Protetică Dentară

Tratamente revoluţionare, computerizate vin în ajutorul medicilor stomatologi pentru a vă înlocui dinţii sau măselele piedute.

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare.

1

2

3

4

Refacerea dintilor se realizează prin lucrări fixe, iar acestea pot fi:

Fațete dentare (ceramice, EMAX);

Coroane (Zirconiu monolitic, EMAX, metalo-ceramice, provizorii PMMA) și punți dentare;

Proteze dentare mobile (acrilice cu dinți din acrilat, cu dinți de compozit sau cu dinți din ceramică, frezate CAD/CAM, scheletate);

Încrustații dentare.

Ce este EMAX?

Coroanele din EMAX sunt coroane ceramice rezistente (disilicatul de litiu din care sunt făcute este un material aspectuos, dar dur), puternic recomandate în special pentru dinții frontali. Datorită calităților materialului, aceste coroane vor semăna extrem de mult cu dinții naturali.

Frezajul asistat de computer de tip CAD-CAM elimină toate eventualele erori de proiectare a coroanelor. Un alt aspect important este că aceste coroane nu au componetă metalică , eliminând astfel o serie întreagă de alergii ce pot apărea.

În edentații mari sau pierderea totală a dinților restaurarea arcadelor maxilare se face prin protezări pe implanturi de tipul restaurărilor ALL ON 4/ ALL ON 6 – implanturi și dinți în aceeași ședință – sau de tipul OVERDANTURE – supraprotezări pe implanturi de tipul:

– Coroane înșurubate;
– Coroane pe bonturi personalizate;
– Lucrări înșurubate cu infrastructură metalică și injectate cu compozit sau ceramice;
– Overdanture pe bare (semimobilizabile);
– Overdanture pe capse sau locatori.

Orice restaurare dentară sau de arcadă începe cu un plan digital al viitorului zambet (DSD) printr-o simplă scanare digitală a arcadelor. Puteți citi mai multe despre Digital Smile Design (DSD) aici. Plecând de la rezultatul final vor fi proiectate și realizate etapele de tratament. Lucrările finale sunt proiectate digital și frezate CAD/CAM.

În funcție de problemele cu care vă confruntați, lucrările protetice realizate în cadrul clinicii noastre vă vor reda aspectul estetic deosebit al danturii, posibilitatea unei masticații normale și corecte și eliminarea factorilor care au dus la pierderea dinților.