Profilaxie și igienă dentară - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Profilaxie și igienă dentară

Principalele afecţiuni ale dinţilor sunt caria şi boala parodontală

Profilaxia dentară este cea mai accesibilă și puţin costisitoare metodă de tratament. Prevenirea şi tratarea micilor probleme ale danturii, precum cariile dentare și bolile parodontale, reprezintă rolul profilaxiei dentare, ce asigură, pe termen lung, un maxilar și o dantură fără probleme.

Factorii care influențează apariția cariilor dentare și a bolii parodontale sunt:
• Microbii și bacteriile situate în placa dentară;
• Alimentele bogate în zaharuri sau carbohidrați;
• Calitatea scăzută a țesuturilor (smalțul și dentina)

Pe parcursul ședinței de profilaxie, medicii Ada Dental Center vă oferă sfaturi utile despre o mai bună întreținere a danturii:

• Controale periodice la medicul stomatolog pentru menținerea sănatății orale și prevenirea apariției afecțiunilor dentare.
• Igiena orală: placa bacteriană se acumulează pe suprafața dinților după fiecare aliment consumat, periajul activ și corect previne transformarea acesteia în tartru dentar.
• Nutriția joacă un rol important în igiena orală, consumul de alimente bogate în zaharuri și carbohidrați fiind o sursă importantă în formarea bacteriilor din placa dentară.

1

2

3

4

Metodele de profilaxie recomandate sunt:

Detartrajul și periajul profesional pentru îndepărtarea tartrului și a placii dentare, folosind aparatură specifică sonică sau ultrasonică.

Air-flow-ul, care oferă o igienizare profesională completă, realizându-se cu ajutorul unui aparat care generează un jet puternic de aer, apă și bicarbonat de sodiu pe suprafețele dentare, zonele interdentare și subgingivale.

Tratamentele profilactice completează rutina dvs. de îngrijire zilnică și, cu cât o afecțiune este descoperită în fază incipientă, cu atât este mai ușor de tratat.