Parodontologie - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Parodontologie

Asigură-ți sănătatea gingiilor, aspectul ferm și absența sângerării, păstrarea integrității structurilor parodontale

Parodontologia este specializarea medicinei dentare care răspunde de profilaxia, diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează parodonțiul.

Bolile parodontale sunt afecțiuni ale țesuturilor care mențin dintele pe arcadă și anume gingia, osul, ligamentul dento-alveolar, cementul radicular și sunt cauzate de placa microbiană dentara. Semnele bolii parodontale pot fi mirosurile neplăcute, gingii retrase și sângerări gingivale, schimbarea poziției dinților sau dinți care se miscă. În absența tratamentului, datorită pierderii osului se poate ajunge la pierderea dinților

De cele mai multe ori, bolile parodontale se dezvoltă în timp, într-un mod silențios, fără să atragă atenția pacientului. Simptome precum sângerarea gingivală sunt de cele mai multe ori ignorate, motiv pentru care pacientul nu beneficiază de tratament stomatologic în faza incipientă a bolii.

Tratamentul stomatologic parodontal presupune 4 etape, în funcție de gravitatea bolii:

1

Terapia inițială include un grup de manopere nechirurgicale de curățare și scădere a cantității de microbi cu rolul de a stabiliza procesele infecțioase și a opri evoluția proceselor distructive;

2

Intervențiile chirurgicale parodontale, se realizează atunci când accesul la placa bacteriană este îngreunată sau cu scopul de a regenera osul pierdut;

3

Implanturi și lucrări dentare, în cazul în care pierderea dinților este inevitabilă;

4

Tratamentul parodontal de susținere pentru menținerea rezultatelor în timp.

În cadrul clinicii noastre, realizăm urmatoarele terapii:

- Terapie inițială parodontală clasică și cu ajutorul laserului;

- Debridare gingivală;

- Chiuretaj parodontal în câmp deschis sau închis;

- Operații cu lambou și adiție de os;

- Gingivectomie, gingivoplastie;

- Chirurgie estetică mucogingivală;

- Plasmolifting/ Bioreactivare prin intermediul factorilor de creștere proprii PRP;

- Intervenții minim invazive LASER.

Plasmolifting-ul este o precedură stomatologică prin care sângele pacientului este prelucrat în scopul obținerii unei forme injectabile de plasmă. Pe scurt, sângele este introdus în eprubete speciale, vidate, care sunt centrifugate. Astfel se obține o plasmă bogată în trombocite, care e injectată de medic în parodontiul pacientului.

Injecția e una locală și se realizează exact în țesuturile afectate. Este un tratament cât se poate de sigur deoarece, ”materia primă” a sa este chiar propriul nostru sânge prin care înțelegem vindecare cu celulele propiului organism.

Plasmoliftingul ajută la refacerea armonioasă a gingiilor, dar e o tehnică foarte eficientă și în accelerarea vindecării alveolelor rezultate în urma unor extracții. De asemenea, tratamentul e util pacienților cu implanturi dentare, deoarece tehnica reduce riscul de respingere a implantului și ajută totodată la prinderea acestora. Nu în ultimul rând, plasmolitingul este un tratament de top în eliminarea mirosului urât din gură (halena).


Pentru prevenirea bolilor parodontale sunt necesare câteva proceduri, precum:

  • Igienizarea cavității bucale prin periaj dentar corect, folosirea aței dentare, a dusului bucal și a apei de gura;
  • Controalele periodice și igienizările profesionale în cadrul clinicii noastre (detartraj, periaj profesional și air-flow).

Tratamentul parodontal complet și susținut asigură sănatatea gingiilor, aspectul ferm și absența sângerării, păstrarea integrității structurilor parodontale și oferă dinților un suport stabil în oasele maxilare.