0723 071 014

Programări online

Parodontologie

Asigură-ți sănătatea gingiilor, aspectul ferm și absența sângerării, păstrarea integrității structurilor parodontale

Parodontologia este specializarea medicinei dentare care răspunde de profilaxia, diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează parodonțiul.
Bolile parodontale sunt afecțiuni ale țesuturilor care mențin dintele pe arcadă și anume gingia, osul, ligamentul dento-alveolar, cementul radicular și sunt cauzate de placa microbiană dentara.

Semnele bolii parodontale pot fi mirosurile neplăcute, gingii retrase și sângerări gingivale, schimbarea poziției dinților sau dinți care se miscă. În absența tratamentului, datorită pierderii osului se poate ajunge la pierderea dinților.
De cele mai multe ori, bolile parodontale se dezvoltă în timp, într-un mod silențios, fără să atragă atenția pacientului. Simptome precum sângerarea gingivală sunt de cele mai multe ori ignorate, motiv pentru care pacientul nu beneficiază de tratament stomatologic în faza incipientă a bolii.

Tratamentul stomatologic parodontal presupune 4 etape, în funcție de gravitatea bolii:

• Terapia inițială include un grup de manopere nechirurgicale de curățare și scădere a cantității de microbi cu rolul de a stabiliza procesele infecțioase și a opri evoluția proceselor distructive;
• Intervențiile chirurgicale parodontale, se realizează atunci când accesul la placa bacteriană este îngreunată sau cu scopul de a regenera osul pierdut;
• Implanturi și lucrări dentare, în cazul în care pierderea dinților este inevitabilă;
• Tratamentul parodontal de susținere pentru menținerea rezultatelor în timp.

În cadrul clinicii noastre, realizăm urmatoarele terapii:

Terapie inițială parodontală clasică și cu ajutorul laserului;

Debridare gingivală;

Chiuretaj parodontal în câmp deschis sau închis;

Operații cu lambou și adiție de os;

Gingivectomie, gingivoplastie;

Chirurgie estetică mucogingivală;

Plasmolifting/ Bioreactivare prin intermediul factorilor de creștere proprii PRP;

Intervenții minim invazive LASER.

Pentru prevenirea bolilor parodontale sunt necesare câteva proceduri, precum:

• Igienizarea cavității bucale prin periaj dentar corect, folosirea aței dentare, a dusului bucal și a apei de gura;
• Controalele periodice și igienizările profesionale în cadrul clinicii noastre (detartraj, periaj profesional și air-flow).

Tratamentul parodontal complet și susținut asigură sănatatea gingiilor, aspectul ferm și absența sângerării, păstrarea integrității structurilor parodontale și oferă dinților un suport stabil în oasele maxilare.

video
parodontologie
Ada Dental
Center

Programare
Online

În urma efectuării unei programări, veți fi contactat pentru confirmare. Programarea, se consideră efectuată, numai dupa confirmarea telefonică.
Vă multumim!