Ortodonție – Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Ortodonție

Tehnologia 3D de planificare și fabricare a gutierelor asigură individualizarea tratamentului pentru dumneavoastră

Ortodonția sau ortopedia dento-facială reprezintă acea specialitate a medicinei dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare (lipsa de aliniere a dinților, rotațiile dentare, incongruență – nepotrivirea celor două arcade dentare, malocluzia dentară – mușcătura incorectă). O consultație la medicul specialist ortodont vă poate confirma necesitatea unui tratament ortodontic. Diagnosticul este stabilit în urma examenului clinic, cu ajutorul analizei istoricului dentar, a radiografiilor, fotografiilor și a modelelor de studiu, ulterior stabilindu-se planul de tratament individual.

Clinica Ada Dental Center vă propune tratamentul ortodontic cu alignere (Invisalign și CA Clear Aligner), alternativa invizibilă la aparatul dentar clasic cu brackeți, potrivit în special adulților, dar și adolescenților. Alignerele sau gutierele de aliniere sunt dispozitive ortodontice realizate dintr-un material termoplastic transparent, fiind astfel aproape invizibile. Tehnologia 3D de planificare și fabricare a gutierelor asigură individualizarea și personalizarea perfectă a tratamentului pentru dumneavoastră. Toate alignerele create pentru dumneavoastră vi se potrivesc exclusiv.

1

2

3

4

Tratamentul ortodontic prezintă urmatoarele beneficii:

curățarea dinților devine mai ușoară după îndreptarea acestora, prin urmare igiena orală se îmbunătățește;

ocluzia – mușcătura este echilibrată și astfel sunt prevenite eventuale probleme ale articulației temporo-mandibulare și corectate traumele ocluzale;

dinții aliniați și corect poziționați în osul alveolar ajută la păstrarea elasticității țesutului de suport al dinților, prin urmare este prevenită și boala parodontală.

Tratamentul constă în purtarea unei serii de gutiere, fiecare având din ce în ce mai multe modificări față de precedenta. Fiecare gutieră este purtată timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi înlocuită cu următoarea din serie, deplasând treptat dinții către poziția finală proiectată. Astfel, dinții se vor îndrepta puțin câte puțin, pe măsură ce alignerele sunt purtate și schimbate conform indicațiilor medicului nostru ortodont.

Deși se poate personaliza foarte ușor, tratamentul cu alignere se adresează în special cazurilor de înghesuiri ușoare până la moderate (1-5 mm) ale dinților frontali, fără incongruente dento-maxilare majore. Alignerele pot, de asemenea, completa un tratament ortodontic convențional cu brackeți sau pot fi folosite pentru pacienții cu recidive după alte tratamente ortodontice. Durata purtării gutierelor de aliniere variază în funcție de complexitatea problemei dentare, fiind în general între 6 și 18 luni.

Sunt necesare vizite regulate la medicul ortodont, la fiecare 4-6 săptămâni, pentru a ne asigura că tratamentul evoluează conform planului și pentru ca dumneavoastră să primiți următoarele alignere. Totuși, timpul petrecut la cabinetul dentar va fi foarte scurt, deoarece nu sunt necesare activări similare aparatului fix.

La sfârșitul tratamentului de ortodontie, o etapă extrem de importantă este purtarea unui aparat de contenție pentru a ajuta la păstrarea noii poziții a dinților. În cele mai multe cazuri, ultimul aligner va fi aparatul de contenție temporar, până când medicul ortodont va alege varianta de contenție potrivită pentru dumneavoastră.

Pentru un copil, prima vizită la ortodont ar trebui să fie înainte de vârsta de 5-8 ani. Medicul va observa poziția dinților permanenți pe arcade și va identifica posibilele anomalii dento-maxilare.

Este important de spus și că ortodonția nu este rezervată exclusiv copiilor. Dinții, atâta timp cât sunt sănătoși, pot fi reașezați la orice vârstă. Așadar, un adult nemulțumit de aspectul dinților săi se poate adresa fără reținere unui medic de specialitate.