Implantologie - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Implantologie

Un implant dentar inserat la Ada Dental Center poate rezista o viaţă întreagă

Implantul dentar este un dispozitiv din titan sau zirconiu care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă. Practic, implantul dentar este partea care se introduce în oasele maxilare printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă. Rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de peste 98%, conform studiilor internationale. Pentru creșterea vieții implantului utilizăm tehnologii precum:

• BONTUL PERSONALIZAT înlocuiește bontul clasic al implantului, se realizează în laborator prin frezare cad/cam și prezintă marele avantaj de a urmari festonul gingival astfel încat, în momentul cimentării, cimentul să nu mai intre și să ramană subgingival. De asemenea, bontul personalizat poate fi construit de o anumită grosime și înălțime care vor da rezistență lucrării finale.

• COROANA ÎNȘURUBATĂ este o coroană dentară ce se înșurubează direct pe implant. Astfel, nu mai este nevoie de folosirea cimentului pentru cimentare și un mare avantaj este că, din când în când sau la nevoie, aceasta poate fi deșurubată de către medic pentru verificarea sănătății implantului sau pentru a se face modificări (daca este necesar) fără a fi nevoie de tăierea coroanelor pentru îndepartare.

• IMPLANTOLOGIA GHIDATĂ reprezintă o tehnică de ultimă generație în care se folosește un program digital unde, cu ajutorul unui computer tomograf, se stabilește inițial forma finală a arcadelor dentare. Plecând de aici, cu ajutorul aceluiași program se stabilește poziția cea mai bună a implantului pentru a obține rezultatul dorit.
Transferul poziției de pe calculator în gura pacientului se face cu ajutorul unui ghid chirurgical frezat cad/cam. Astfel, cunoscând poziția viitoare a implanturilor, odată cu ghidul chirurgical se pot freza lucrări provizorii ce vor fi cimentate în aceeași ședintă cu implantarea. Pacientul va părăsi cabinetul atât cu implanturi cât și cu dinți. Plecând de la implantologia digitală apar tehnicile binecunoscute: ONE DAY IMPLANT, ALL ON 4, ALL ON 6.

• SUPRAPROTEZĂRILE SAU OVERDENT-URILE reprezintă un sistem de protezare sofisticat ce se folosește în special la edentații total cu pierdere osoasă mare. Sunt proteze ce folosesc bonturi multiunit, capse, bare peste care se fac suprastructuri ce redau funcționalitatea și estetica arcadelor dentare atunci când sunt pierdute orice speranțe. Astfel putem realiza supraprotezari pe bare, înșurubate, cu capse.

1

2

3

4

Avantajele implantului dentar sunt:

- Implantul dentar ajută din punct de vedere estetic și al confortului pacientului.
Astfel veți putea zâmbi încrezător, iar cei din jur nu vor observa vreo diferență între restaurarea pe implant și dinții naturali. La finalul tratamentului veți putea vorbi și mânca normal și vă veți bucura astfel de un confort sporit.

- Implantul dentar împiedică pierderea de masă osoasă și nu afectează deloc dinții vecini.
Acest lucru e important de reținut deoarece, în cazul lucrărilor clasice, dinții vecini sunt folosiți ca suport pentru cei artificiali și trebuie șlefuiți.

- Pe termen lung, implantul dentar reduce riscul de apariție a cariilor, deteriorarea structurii osoase și distrugerea dinților învecinați.

- Mai mult, implanturile dentare sunt extrem de durabile și, îngrijite corect, vei putea beneficia de ele pentru toată viața.

Tipurile de implanturi dentare folosite în cadrul clinicii noastre sunt dintre cele mai renumite, iar printre acestea menționăm:
• Implanturi Biomet3I (USA);
• Implanturi MegaGen;
• Implanturi Bredent;
• Implanturi Straumann;
• ALL ON X – restaurarea totală a maxilarului.

Partea coronară vizibilă a implantului este formată de un bont ce se înșurubează în implant peste care se cimentează coronița dentară.

Pentru ca tratamentul să fie un succes pe termen lung, recomandăm o igienă orală impecabilă realizată la domiciliu, dar și vizite periodice la stomatolog pentru efectuarea controalelor profesionale, cu aparatură de specialitate.