Implantologie - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Implantologie

Un implant dentar inserat la Ada Dental Center poate rezista o viaţă întreagă.

Implantologia este o specialitate chirurgicală din stomatologie care se ocupă cu înlocuirea dinților cu probleme grave sau chiar a dinților care lipsesc. Este dificil să trăiești fără unul sau mai mulți dinți deoarece acest lucru îți afectează vorbirea, aspectul fizic, precum și capacitatea de a mesteca. Astfel, implantologia poate să ofere soluții durabile pentru fiecare persoană în parte. Mai mult decât atât, dintele natural nu se va deosebi deloc față de dintele înlocuit prin implantat.

Implantul dentar este un dispozitiv din titan sau zirconiu care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă. Practic, implantul dentar este partea care se introduce în oasele maxilare printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă.
Rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de peste 98%, conform studiilor internationale. Pentru creșterea vieții implantului utilizăm tehnologii precum:

BONTUL PERSONALIZAT

Înlocuiește bontul clasic al implantului, se realizează în laborator prin frezare cad/cam și prezintă marele avantaj de a urmari festonul gingival astfel încat, în momentul cimentării, cimentul să nu mai intre și să ramană subgingival. De asemenea, bontul personalizat poate fi construit de o anumită grosime și înălțime care vor da rezistență lucrării finale.

COROANA ÎNȘURUBATĂ

Este o coroană dentară ce se înșurubează direct pe implant. Astfel, nu mai este nevoie de folosirea cimentului pentru cimentare și un mare avantaj este că, din când în când sau la nevoie, aceasta poate fi deșurubată de către medic pentru verificarea sănătății implantului sau pentru a se face modificări (daca este necesar) fără a fi nevoie de tăierea coroanelor pentru îndepărtare.

IMPLANTOLOGIA GHIDATĂ

Este un concept modern de restaurare a edentațiilor, ce oferă numeroase beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medicii specialiști stomatologi. În primul rând, datorită planificării computerizate a intervenției, se asigură stabilitatea primară a implantului și amplasarea tridimensională a acestuia, ținând cont atât de oferta osoasă cât și de viitoarea restaurare protetică. Practic, prin tehnologiile de înaltă fidelitate utilizate se obțin ghiduri chirurgicale pentru inserarea implanturilor dentare, bonturi protetice personalizate, coroane provizorii și restaurări protetice definitive.
Principalul obiectiv al acestui tip de intervenție este confortul pacientului prin oferirea unei soluții complete de implant dentar, într-o singură etapă clinică, reducându-se astfel timpul de tratament. În acest sens, conceptul ONE DAY IMPLANT, soluția optimă pentru realizarea implantului dentar cu încărcare protetică imediata, are la baza analiza CT-ului și a modelelor scanate și oferă prin intermediul software-ului R2GATE, planificarea tratamentului într-o singură etapă implanto-protetică.

SUPRAPROTEZAREA

pe implanturi reprezintă o soluție confortabilă și eficientă pentru restaurarea întregii arcade dentare, fiind destinata situatiilor in care se pierd toti dintii si apare o resorbtie osoasă avansată.

Exista 2 tipuri de supraprotezare:

1. Lucrare fixa, insurubata- solutiile Fast and Fixed, All on6, All on4- o suprastructura care se fixeaza pe 4 sau 6 implanturi dentare si reface integritatea, estetica si functionalitatea arcadelor dentare. Acest tip de lucrare, fixata prin insurubare, poate fi indepartata in cabinetul stomatologic pentru igienizare profesionala si controlul periodic al implanturilor.

2. Overdeture- lucrări mobilizabile agregate pe implanturi prin sisteme speciale de mentinere si stabilizare, care se comportă asemănător soluțiilor fixe în masticație și vorbire.

Prin intermediul capselor, barelor, locatori-lor, pacientul va îndepărta si repozitiona cu usurinta lucrarea pentru igienizare dupa fiecare masa.

AVANTAJELE IMPLANTULUI DENTAR

Implantul dentar ajută din punct de vedere estetic și al confortului pacientului. Astfel veți putea zâmbi încrezător, iar cei din jur nu vor observa vreo diferență între restaurarea pe implant și dinții naturali. La finalul tratamentului veți putea vorbi și mânca normal și vă veți bucura astfel de un confort sporit.

Implantul dentar împiedică pierderea de masă osoasă și nu afectează deloc dinții vecini. Acest lucru e important de reținut deoarece, în cazul lucrărilor clasice, dinții vecini sunt folosiți ca suport pentru cei artificiali și trebuie șlefuiți.

Pe termen lung, implantul dentar reduce riscul de apariție a cariilor, deteriorarea structurii osoase și distrugerea dinților învecinați. Mai mult, implanturile dentare sunt extrem de durabile și, îngrijite corect, vei putea beneficia de ele pentru toată viața.

Când se recomandă implanturile dentare?

Procedura de implantologie se recomandă, cel mai frecvent, atunci când pacientul este nevoit să facă o extracție dentară. Există două situații diferite: în primul rând dacă extracția s-a realizat pe un dinte cu volum mai mic, nu este necesară așteptarea până la realizarea implantului, ci această procedură poate fi efectuată chiar în aceeași zi. Pe de altă parte, dacă extracția s-a făcut pe un dinte cu un volum mai mare sau există o infecție dentara atunci trebuie să așteptăm o perioadă de circa 2-3 luni până când se poate efectua implantul dentar.

Ar fi bine să nu se depășească termenul de 6 luni de la extracție până la implantul dentar, deoarece osul începe să se atrofieze și să își scadă volumul. Astfel, se poate ajunge la alte proceduri medicale fiind necesară chiar o adiție de os.

TIPURI DE IMPLANTURI DENTARE FOLOSITE LA ADA DENTAL

Tipurile de implanturi dentare folosite în cadrul clinicii noastre sunt dintre cele mai renumite, iar printre acestea menționăm:

• Implanturi Biomet3I (USA);
• Implanturi MegaGen;
• Implanturi Bredent;
• Implanturi Straumann;
• ALL ON X – restaurarea totală a maxilarului.

Partea coronară vizibilă a implantului este formată de un bont ce se înșurubează în implant peste care se cimentează coronița dentară.

Pentru ca tratamentul să fie un succes pe termen lung, recomandăm o igienă orală impecabilă realizată la domiciliu, dar și vizite periodice la stomatolog pentru efectuarea controalelor profesionale, cu aparatură de specialitate.

Implantologie: întrebări frecvente

Ce analize sunt necesare și ce tip de anestezie se face?

Pentru a realiza o procedură de implantologie medicul dentist vă poate solicita următoarele analize: timp de sângerare / coagulare; hemoleucograma; glicemie; colesterol; transaminaze. Pentru o procedură obișnuită de implant dentar este suficientă o anestezie locală. Pacientul nu va simți nicio durere.

Ce rezistență are implantul dentar în timp?

Chiar și în cazurile cu edentație totală (adică pacienți care și-au pierdut toți dinții) implanturile dentare au avut o rată de succes de peste 93%. Prin îngrijirea corespunzătoare a danturii se poate majora rezistența unui implant la o perioadă de peste 20 ani.

Cum se desfășoară recuperarea după un implant dentar?

Se recomandă respectarea sfaturilor primite din partea medicului dumneavoastră, deoarece pe baza lor recuperarea se va face mai rapid și ușor. Este posibil să vă fie recomandate și analgezice, pentru că mai pot apărea dureri în zona în care s-a realizat implantul. În caz de umflătură sau hematom, pot fi de ajutor și compresele reci aplicate în zona implantului.

Context istoric

În anii 1950, chirurgul suedez Per-Ingvar Brånemark a descoperit compatibilitatea bio-chimică între titan și corpul uman. După numeroase cercetări, care s-au întins pe parcursul a trei decenii, tehnica implantului a devenit cunoscută în anii 1980, răspândindu-se apoi în întreaga lume.

Profesorul Per-Ingvar Brånemark, recunoscut ca fiind părintele implantologiei dentare moderne, a mai avut o contribuție importantă descoperind de această dată și fenomenul de osteointegrare - capacitatea osului viu de a fuziona cu implantul de titan, precum o rădăcina naturală a dintelui.

Astăzi, tehnologiile de planificare digitalizată, implantologia ghidată și noile tratamente din domeniu au crescut foarte mult confortul pacientului, precum și precizia intervenției. De subliniat faptul că recuperarea este mai rapidă în acest context, fiind redus totodată și timpul de așteptare până la amplasarea coroanei.