Endodonție - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Endodonție

Un zâmbet trebuie sa fie nu numai frumos dar și sănătos!

Endodonția este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu morfologia, fiziologia, patologia și tratarea afecțiunilor pulpei dentare (nervi, vase de sânge și alte entități celulare) și a țesuturilor periradiculare.

Tratamentul endodontic se realizează, cel mai frecvent, atunci când un dinte a suferit un traumatism (accident) sau apar cariile dentare ce evoluează în timp și ajung la nivelul camerei pulpare, producând inflamație și infecție. Acest tratament constă în îndepărtarea filetelor nervoase și a vaselor de sânge inflamate / infectate din camera pulpară și din canalul radicular, ulterior realizându-se sterilizarea și obturarea canalelor. Toate acestea se realizează rapid, fără durere și cu un grad de succes ridicat.

Tratamentul de canal realizat corespunzător de către medic specialist și cu tehnologie avansată (instrumentar rotativ special, izolare cu diga, microscop, laser etc.) oferă viață lungă dintelui pe arcadă sau poate salva dinți care aparent erau recomandați pentru extracție. Evoluția tehnologică și-a pus amprenta și asupra acestei ramuri a stomatologiei făcând astfel tratamentul endodontic unul mult mai predictibil (cu o șansă mai ridicată de succes).

1

2

3

4

Unele din mijloacele tehnologice speciale cu implementare în endodonție sunt:

- Microscopul, instrumentul care face din tratamentul de canal unul mai sigur, oferind medicului o vizibilitate crescută;

- Radiografiile digitale, ce oferă imagini de înaltă acuratețe;

- Tomografia dentară, ce evidențiază precis numărul de canale, forma și direcția lor;

- Apexfinderul, un aparat digital ce indică precis vârful rădăcinii;

- Instrumentarul rotativ, ce sporește viteza de lucru, etc.

Apexfinder-ul este un aparat despre care se poate spune că a revoluționat cu adevărat medicina dentară. Complicatele rădăcini ale dinților puteau fi observate până odinioară doar pe baza unor radiografii, iar un tratament pe rădăcini era deseori realizat chiar ”în orb”. Acest aparat reușește să măsoare absolut perfect lungimea de canal al unei rădăcini dentare, iar medicul va putea obtura canalul exact până la nivelul vârfului de canal.

După finalizarea tratamentului de canal, dintele trebuie să își recapete imediat funcțiile. Din acest motiv, el trebuie reabilitat pentru a ne asigura ca el are o viață cât mai îndelungată pe arcadele dentare.

Toate aceste tehnici fac ca tratamentele endodontice să asigure restaurări sănătoase și de lungă durată!
Salvează dinți! Un zâmbet trebuie să fie nu numai frumos, dar și sănătos!