Digital Smile Design – Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Digital Smile Design

“Cu ajutorul tehnologiei DSD (Digital Smile Design) devii co-autorul propriului zambet“

Digital Smile Design este un concept relativ nou în stomatologie, digital, ce utilizează un program computerizat prin intermediul căruia se obține o simulare a zâmbetului ideal pe care o persoană ar dori sa îl aibă. Este o experientă unică de reconturare facială și a zâmbetului ce ne schimbă viața!
Designul se face folosind fotografii și imagini video ale feței pacientului și o amprentă digitală.

De ce imagini video?
S-a demonstrat că prin înregistrările video se obțin toate trăsăturile de mimică ale pacientului. Într-o poză surâsul este limitat, în imagini video vedem vizibilitatea dinților în toate ipostazele: surâs, râs, vorbit.
Scanarea digitală înlocuiește acele amprentări incomode cu linguri pline de material care dau tot felul de senzații neplăcute. De asemenea, amprenta digitală oferă informații mult mai precise asupra câmpului protetic. Ea ne ajută foarte mult în amprentarea finală pentru obținerea unor lucrări de mare precizie și adaptare.

Ulterior, tot digital se realizează un mock-up (un model digital cu zâmbetul final) sau/și fațete provizorii pe care le probăm în gura pacientului. Astfel, pacientul își poate vede zâmbetul final înainte de începerea oricarui tratament.

1

2

3

4

Ce avantaje oferă tehnologia DSD?

DSD nu este doar un program care simulează zâmbete, este un program complex folosit în chirurgie, ortodonție și implantologie.

Plecând de la simularea zâmbetului, sunt programe care calculează cu precizie poziția implanturilor, în funcție și de oferta osoasă a pacientului astfel încât, ele sa fie aplicate și să ajute obținerea rezultatului final pe care il dorim. Transferul din program a poziției implantului în gură se face cu ajutorul unui ghid digital chirurgical.

In ortodonție, DSD se folosește pentru acele gutiere de îndreptare a dinților numite “aligner”. Pacientul ce are nevoie de tratament ortodontic își poate vizualiza, cu ajutorul programului, rezultatul final și direcțiile de deplasare a dinților. Tot cu ajutorul acestuia se construiesc o serie de gutiere care, purtate pe rând și într-o anumită ordine, ajung sa alinieze dinții.

Tehnologia Digital Smile Design devine astfel utilă atât pentru medic, cât și pentru pacient. Medicului îi oferă precizia de care are nevoie pentru a realiza fațetele cu exactitate, iar pacientul poate fi liniștit că zâmbetul său va arăta chiar așa cum și-a dorit.

Zâmbetul, dimensiunea și poziția ideală a dinților sunt redate perfect de această tehnologie revoluționară. Fiecare persoană este diferită, iar procedeul de creație este unic. Estetica este realizată în funcție de problemele fiecărui pacient, în funcție de forma dinților, dar, mai ales în concordanță cu așteptările acestuia.

Cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, echipa de medici specialiști hotărăște, împreună cu pacientul, cum va arăta rezultatul final.

”Până cu puțin timp în urmă, tehnologia nu putea oferi rezultatele pe care noi și pacienții noștri le merită. Acum, această tehnologie există. Visul a devenit realitate” – descrierea DSD făcută chiar de creatorul acestei tehnologii, dr. Christian Coachman.

”Tehnologia DSD va schimba pentru totdeauna modul în care practicăm medicina dentară. Prin abordarea sistematică pe care o presupune, oferă o planificare exactă a planului de tratament și, cel mai important, face ca acest plan să fie ușor de împărtășit cu întreaga echipă de medici dintr-o clinică dentară, dar și cu pacienții înșiși. Este un câștig pentru medici, pentru tehnicieni, dar, cel mai important, pentru pacienții noștri” – dr. David Dunn (The Macquarie Street Centre for Implant and Aesthetic Reconstruction, Sydney – Australia).