Cum ajută alimentația bogat enzimatică plasmodentul - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Cum ajută alimentația bogat enzimatică plasmodentul

18/12/19 8:00 AM

Plasmodentul este o metodă modernă de terapie în stomatologie, aplicată în vederea regenerării osoase și tisulare ce constă în injectarea locală de plasmă bogată în trombocite, obținută de la pacientul în cauză, fără efecte adverse sau alergice. Plasma constituie un stimulator biologic ajutând la restablirea culorii, a formei și a structurii țesuturilor parodontale cât și a consistenței țesutului osos.
Orice tratament este influențat de stilul de viață și de dieta urmată pe durata acestuia, astfel că o alimentație care să favorizeze concentrația plasmei sanguine în nutrienți devine imperios necesară. Alimentația care satisface cel mai bine aceste cerințe este cea bogată în enzime, întrucât acestea participă la toate procesele biochimice din organism, deficitul de enzime ducând la dereglări în mecanismul de absorbție a nutriențior. Alimentația bogată enzimatic este cea care ajută pasmodentul în creșterea eficienței proceselor de regenerare și de respirație tisulară, la refacerea vascularității precum și la activarea imunității locale.
Sursa importantă de enzime o constituie alimentele crude, întrucât, prin fierbere, cea mai mare parte a enzimelor se distruge. Fructele și legumele, precum și anumite plante sunt bogate enzimatic, astfel că atât înainte, cât șipe parcursul acționarii plamodentului este bine să le consumați ca atare sau sub formă de sucuri, smoothi-uri sau piureuri, în cazul unei afecțiuni mai intense. O sursă importantă de enzime o constituie varza murată și în general murăturile în saramură.
Activarea enzimelor este mult amplificată de prezența apei, de aceea este nevoie de hidratare corespunzătoare.
Se recomandă apele enzimatice, pe care le puteți foarte simplu și usor crea, lasând timp de opt ore în apa plată sau de izvor, atât frunze (urzică, patrunjel, spanac, roiniță, mentă…), muguri de cereale striviți, legume tocate fin, fructe pasate, cât și petale de flori comestibile (trandafiri, gălbenele, flori de soc, flori de castan, de musetel, de tei…).
Bogăția și varietatea enzimelor constituie cheia unui organism sănătos.

quote

Articole recente Ada Dental

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul

Albirea dentară: tipuri de tratament pentru un zâmbet...

Un aspect estetic al danturii, cu dinți albi, sănătoși, oferă încredere și...
vezi articolul

Ce este chistul dentar și cum poate fi acesta tratat

Chistul dentar este o mică umflătură sau o cavitate umplută cu lichid,...
vezi articolul