Cum afecteaza temperatura băuturilor smalțul dinților - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Cum afecteaza temperatura băuturilor smalțul dinților

16/12/19 8:00 AM

În structura dentară, smalțul dinților este elementul exterior, stratul dur ce acoperă coroana dintelui. Gradul înalt de mineralizare al smalțului dentar depășește duritatea osului, constituind cea mai dură structură a organismului uman. Cu toate acestea, persistența unei flore acidogene sau o diferență bruscă de temperatură, în cavitatea bucală, poate periclita duritatea smalțului.
Eroziunea dentară survine în urma consumului în exces a băuturilor și a alimentelor ce conțin acizi (acid citric, acid tartaric, acid fosforic…). Cu o buna igienizare a gurii imediat după consum, se poate întârzia cât mai mult această deteriorare.
Excesele de temperatură însă sunt o amenințare instantă a smalțului dentar întrucât slăbește rezistența mecanică a acestuia, producând fisuri șideclanșând procese carioase. Băuturile fierbinți (ceai, vin , supe ciorbe, ciocolate lichide) sau excesiv de reci (sucuri acidulate de la gheață, apă din frigider, ceaiuri cu gheață…) produc o trecere bruscă de la temperatura normală a corpului, la temperaturi extreme, care în timp fisureaza categoric smalțul dinților . Consumul lichidelor la temperatura camerei sau ușor încălzite, sunt băuturile care protejează nu doar smalțul dinților ci și stomacul,fiind prietenoase cu digestia.

quote

Articole recente Ada Dental

Retracția gingivală: cauze, simtome și tratamente

Zâmbetul tău îți poate spune mai multe decât crezi. Poate ai observat că...
vezi articolul

Posibilități și limite în tratamentul prin implanturi...

În ultimii ani, implanturile dentare au devenit una dintre cele mai...
vezi articolul

Implanturile dentare la pacienții cu diabet

Pacienții cu diabet se întreabă deseori dacă pot beneficia de tratamente cu...
vezi articolul