0723 071 014

Programări online

Cum afecteaza temperatura băuturilor smalțul dinților

În structura dentară, smalțul dinților este elementul exterior, stratul dur ce acoperă coroana dintelui. Gradul înalt de mineralizare al smalțului dentar depășește duritatea osului, constituind cea mai dură structură a organismului uman. Cu toate acestea, persistența unei flore acidogene sau o diferență bruscă de temperatură, în cavitatea bucală, poate periclita duritatea smalțului.
Eroziunea dentară survine în urma consumului în exces a băuturilor și a alimentelor ce conțin acizi (acid citric, acid tartaric, acid fosforic…). Cu o buna igienizare a gurii imediat după consum, se poate întârzia cât mai mult această deteriorare.
Excesele de temperatură însă sunt o amenințare instantă a smalțului dentar întrucât slăbește rezistența mecanică a acestuia, producând fisuri șideclanșând procese carioase. Băuturile fierbinți (ceai, vin , supe ciorbe, ciocolate lichide) sau excesiv de reci (sucuri acidulate de la gheață, apă din frigider, ceaiuri cu gheață…) produc o trecere bruscă de la temperatura normală a corpului, la temperaturi extreme, care în timp fisureaza categoric smalțul dinților . Consumul lichidelor la temperatura camerei sau ușor încălzite, sunt băuturile care protejează nu doar smalțul dinților ci și stomacul,fiind prietenoase cu digestia.

Articole recente Ada Dental

De ce implant? Fortele din masticatie dau raspunsul...

Cand mestecati, apar cele mai mari forte in organismul uman. Se propaga in jos,...
vezi articolul

Tratamentul interdisciplinar in interventiile chirurgicale

“Chirurgia nu ajuta pacientul, daca acesta nu are un plan de tratament global....
vezi articolul

„Chirurgul si pacientul sunt parteneri. Ambii...

Dr. George Stuparu Medic chirurgie...
vezi articolul

Programare
Online

În urma efectuării unei programări, veți fi contactat pentru confirmare. Programarea, se consideră efectuată, numai dupa confirmarea telefonică.
Vă multumim!