Chirurgie dentară - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Chirurgie
dentară

Chirurgia dentară este un aliat, atât al medicului, cât mai ales al pacientului.

Deși poate inspira teama la prima vedere o asemenea intervenție, de fapt, cu ajutorul ei putem rezolva o multitudine de probleme dentare, într-un mediu sigur și confortabil pentru pacient.
Clinica stomatatologică Ada Dental Center, din București, pune la dispoziția pacientilor o echipă de medici specialisti, echipamente de ultima generatie și tehnici inovatoare pentru stabilirea fizionomiei pacientului, prin intervenții fără durere. Orice intervenție chirurgicală se realizează sub anestezie, prin tehnici minim invazive, astfel incat nici intraoperator, nici postoperator nu apare durere.

ÎN CADRUL CLINICII NOASTRE, REALIZĂM URMATOARELE
INTERVENȚII CHIRUGICALE:

implanturi dentare;
extracții dentare;
extracția dinților incluși;
rezecții apicale;
chistectomii;
augmentare creastă alveolară;
adiții osoase și aplicări de membrane;
chirurgie parodontală;
lift sinus;
intervenții chirurgicale ajutătoare protezării.

Cine efectuează operația de chirurgie dentară?

Aceste intervenții se realizează de către echipa noastră de chirurgi, la care se poate adăuga și un parodontolog, în cazul operațiilor chirurgicale la nivel de os si gingie. Toți medicii dentiști urmează 3-5 ani de pregătire suplimentară pentru aceste ramuri stomatologice.
Intervențiile chirurgicale se desfășoară în săli speciale, complet utilate cu echipamente moderne și în condiții maxime de asepsie.
Înainte de operație, fiecare intervenție este atent explicată pacientului, astfel încât acesta să cunoască procedurile și modul de lucru, precum și eventualele riscuri, dacă acestea există.

BENEFICIILE CHIRURGIEI DENTARE LA ADA DENTAL CENTER

Clinica folosește tehnologie de ultimă generație în medicina dentară, iar experiența noastră de mai bine de 25 de ani în acest domeniu face ca tratamentele să se apropie de perfecțiune. Astfel, prin protocoalele dezvoltate de noi, minimalizăm eventualele riscuri favorizand o vindecare optima si confortabila post-operator.
De asemenea, intervențiile chirurgicale dentare realizate cu tehologii moderne au capacitatea să conserve o bună parte din țesutul osului maxilar, ceea ce va face ca orice reabilitare implanto-proteică ulterioră să se desfășoare mult mai rapid.
Suntem emoționați să vedem de fiecare dată reușita intervențiilor noastre și schimbările pe care acestea le aduc în viețile pacienților care ne-au ales.
O preocupare constantă a noastră este să îmbinăm cât se poate mai fericit partea funcțională (sănătatea dinților și a cavității bucale în general) cu partea estetică (aspectul dinților și a gingiilor). Toate intervențiile sunt realizate într-un mediu relaxant și, foarte important, fără durere, iar pacienții revin cu incredere si fără frică.

Etape

Prima etapa este compusă din consult și efectuarea radiografiilor necesare. Pe baza informațiilor dobândite medicul va informa pacientul asupra procedurii de chirurgie dentară.
La momentul intervenției, se va începe cu administrarea anestezicului, apoi cu desprinderea unui fragment din gingie. În funcție de specificul operației se vor urma diferite proceduri (îndepărtare țesut inflamat, apex radicular, extractia dintelui, reconstructia osului sau inserarea implantului dentar).
Finalul este reprezentat de coaserea gingiei și prescrierea unui tratament medicamentos pentru pacient. După o perioadă de vindecare, de 1-2 săptămâni, medicul dentist vă va rechema pentru scoaterea firelor.

Care este timpul de recuperare după o intervenție chirurgicală?

Fără îndoială, timpul de recuperare o să varieze de la o persoană la alta, mai ales în funcție de complexitatea procedurii. Majoritatea simptomelor dispar însă în mai puțin de o săptămână. În general, vă puteți relua activitatea obișnuită în 2-3 zile.

Este important să respectati indicatiile medicului specialist si sa consumați alimente moi și multe lichide după o intervenție chirurgicală, pentru a accelera procesul de vindecare. Se recomandă totuși evitarea fumatului, a bauturilor acidulate, lactatelor și a produselor foarte reci sau foarte calde.