Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare

2/07/24 11:11 AM

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Este compus dintr-un șurub de titan sau alt material biocompatibil care este inserat chirurgical în osul maxilar sau mandibular. Acest șurub acționează ca o rădăcină artificială pentru dintele înlocuit și oferă o bază solidă pentru montarea unei coroane, a unei punți dentare sau a unei proteze dentare.

Pentru cele mai bune rezultate, intervenția de implant dentar se realizează în prezent pe baza unei planificări computerizate, prin care se crează o imagine tridimensională, complet personalizată, a viitoarei restaurări protetice.

Un tratament de succes are la bază și utilizarea unor implanturi dentare de înaltă calitate, certificate și omologate de cele mai importante instituții de stomatologie din lume. La Ada Dental Center utilizăm următoarele tipuri de implanturi dentare:

  • Implanturi Biomet3I (USA);
  • Implanturi MegaGen;
  • Implanturi Bredent;
  • Implanturi Straumann;
  • ALL ON X – restaurarea totală a maxilarului.

Implanturi Biomet3I

Implanturile Biomet 3i sunt proiectate pentru a oferi o integrare optimă cu osul maxilar sau mandibular. Ele sunt fabricate din titan, un material biocompatibil și rezistent, și sunt disponibile în diverse forme și dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Implanturile Biomet 3i au suprafețe tratate special pentru a îmbunătăți osteointegrarea (procesul prin care implantul fuzionează cu osul). Unele modele pot avea acoperiri speciale sau texturi care favorizează creșterea osoasă.

Implanturi MegaGen

Sunt produse de compania MegaGen Implant Co., Ltd., un renumit producător sud-coreean de implanturi dentare. Pe lângă design-ul special conceput pentru a îmbunătăți stabilitatea, acest tip de implant asigură și o integrare osoasă mai rapidă și eficientă.

Implanturile dentare MegaGen sunt fabricate din aliaje de titan de înaltă puritate, beneficiind de tratamentul de suprafață Xpeed cu ioni de calciu pentru biocompatibilitatea și rezistența lor. Aceste materiale reduc riscul de reacții adverse și asigură durabilitatea implanturilor. Acest tip de implanturi se utilizează într-o varietate de situații clinice, inclusiv înlocuirea dinților unici, suportul pentru punți dentare și ancorarea protezelor totale sau parțiale.

Implanturi Bredent

Implanturile Bredent sunt produse de Bredent Group, o companie germană specializată în dezvoltarea și fabricarea de soluții inovatoare pentru implantologie dentară și protetică.

Bredent oferă și implanturi de tip whiteSKY, realizate din zirconiu, acestea fiind o opțiune pentru pacienții care doresc o soluție metal-free.

De asemenea, forma cilindro-conică a implantului, precum și forma spirelor autofiletante, fac posibilă înșurubarea cu ușurință a implantului în os, fără a-l traumatiza, obținând totodată o stabilitate crescută ce permite plasarea imediată a unei coroane dentare provizorii.

Implanturi dentare Straumann

Aceste implanturi sunt produse de Institutul Straumann, o companie elvețiană lider în domeniul implantologiei dentare și al tehnologiilor de regenerare orală. Straumann este cunoscută pentru inovația, calitatea și fiabilitatea produselor sale, oferind soluții avansate pentru înlocuirea dinților pierduți și pentru regenerarea țesuturilor orale.

Pe lângă implanturile din titan pur sau aliaje de titan, Straumann a dezvoltat și materiale inovatoare precum Roxolid®, un aliaj de titan și zirconiu care oferă o rezistență sporită și o osteointegrare mai bună. Conform studiilor, proprietățile implantului se păstrează chiar și după 10 ani la aproximativ 97% dintre persoane.

Fast and fixed, All-on-4 și All-on-6

Fast and fixed, All-on-4 și All-on-6 sunt două tipuri de proceduri chirurgicale utilizate în stomatologie pentru a înlocui toți dinții de pe arcada dentară cu un număr mai redus de implanturi față de procedurile clasice și cu restaurare imediată prin lucrări provizorii. All 4/6 sau fast and fixed reprezintă soluția optimă pentru a restaura o arcadă dentară în 24 de ore cu dinții ficși.

Pacienții care suferă de parodontoză avansată, precum și cei care au dinții irecuperabili din varii motive pot lua în calcul soluțiile fast and fixed, All on 4 și All on 6 pentru a avea dinți ficși perfecți într-o zi.

Citește și: Tehnicile PRP, PRF pentru accelerarea vindecării în tratamentele stomatologice

quote

Articole recente Ada Dental

CAD/CAM, cea mai performantă tehnologie de...

Estetica dentară a devenit în ultima perioadă o ramură tot mai importantă a...
vezi articolul

Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui unul sau...
vezi articolul

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul