Am integrat PRP în planurile de tratament create pentru pacienții noștri pentru rezultatele excepționale pe care această terapie le-a dovedit - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Am integrat PRP în planurile de tratament create pentru pacienții noștri pentru rezultatele excepționale pe care această terapie le-a dovedit

26/01/24 3:12 PM

Ada Epistatu, medic primar, doctor în medicina dentară, Owner Ada Dental Center:

Terapia PRP este tehnica inovatoare utilizată în mai multe domenii ale medicinei, iar în stomatologie a devenit deja o practică uzuală. Nu doar pentru rezultatele excepționale obținute, dar mai ales pentru că ne-am specializat în integrarea acestei metode în planurile de tratament, analizăm întotdeauna posibilitatea de a o aplica pacienților noștri.

Vindecarea mult mai rapidă, confortul în tratament și rezultatele pe termen lung în sănătatea pacienților noștri sunt doar câteva argumente care ne-au determinat să adoptăm această metodă de lucru. De altfel, întreaga activitate din cadrul clinicii de stomatologie premium Ada Dental Center se subordonează conceptului Diferit, Unic, Natural. Cu alte cuvinte, îmbinăm metodele clasice de tratament cu cele minim și non-invazive, cu scopul de a crește confortul pacientului și de a obține cele mai bune rezultate.
Plasma bogată în trombocite (PRP) este o tehnică inovatoare și eficientă, cu mari beneficii în procesul de vindecare și regenerare tisulară, în stomatologie la fel ca în cazul altor ramuri ale medicinei. Metoda se bazează pe propriile resurse ale pacientului (plasma din sangele fiecăruia), devenind în scurt timp foarte utilizată datorită rezultatelor excelente în tratarea diferitelor afecțiuni orale.
PRP este o formă de terapie regenerativă care utilizează componente ale sângelui pacientului pentru a stimula procesele naturale de vindecare și regenerare a țesuturilor. În cazul stomatologiei, acest procedeu se concentrează în special pe trombocitele din sânge, care sunt responsabile pentru eliberarea de factori de creștere și proteine esențiale pentru procesul de vindecare.
Procedura începe prin recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient, care este apoi centrifugată pentru a separa componentele sale. Se obține astfel plasma bogată în trombocite, utilizată în tratament. PRP este apoi aplicată în zona afectată, fie prin injectare, fie sub forma de gel sau membrană, în funcție de necesitățile specifice ale tratamentului. La Ada Dental Center, am investit atât în echipamente performante de centrifugare, de la producători de prestigiu din Europa, certificați internațional, cât și în materiale premium.
Utilitatea PRP în stomatologie acoperă o serie de intervenții asupra cavității bucale, începând cu implanturile dentare și chirurgie parodontală până la tratamente complexe ale afecțiunilor mandibulei. Astfel, în cazul implanturilor, metoda este utilizată pentru a accelera procesul de integrare a acestora în osul maxilar sau mandibular. În tratamentele parodontale minim invazive și după procedurile chirurgicale muco-gingivale, PRP poate fi utilizat pentru a accelera vindecarea țesuturilor moi și pentru a îmbunătăți rezultatele estetice. La extracțiile dentare, PRP-ul reduce riscul de infecție și pentru a favoriza vindecarea mai rapidă a țesuturilor. La fel de importantă este intervenția cu PRP în cazul tratamentul afecțiunilor articulației temporo-mandibulară, contribuind la reducerea inflamației și îmbunătățirea mobilității articulare.

Iată care sunt cele mai importante 5 avantaje ale utilizării acestei metode în domeniul stomatologiei:
1. Vindecare rapidă: plasma îmbogățită stimulează procesele naturale de vindecare, accelerând timpul de recuperare după intervențiile stomatologice.
2. Reducerea riscului de complicații. Folosirea propriilor resurse ale pacientului minimizează riscul de respingere sau de reacții adverse.
3. Integrarea mai rapidă a implanturilor.
4. Diminuarea inflamațiilor postoperatorii, ceea ce contribuie la creșterea confortului pacientului.
5. Regenerarea țesuturilor cavității bucale și a gingiilor este considerabil accelerată.

Terapia cu PRP în stomatologie a deschis noi perspective în tratamentele dentare și chirurgicale, iar echipa Ada Dental Center s-a specializat în aplicarea acesteia pentru pacienții săi. Beneficiile terapiei în accelerarea vindecării și stimularea regenerării țesuturilor ne-au determinat să ne perfecționăm în practica de zi cu zi, astfel că vom susține în acest an și o serie de cursuri pe tehnici ale metodei PRP si aplicabilitatea în cabinetele și clinicile de stomatologie.
La Ada Dental Center avem deja o experiență impresionantă în utilizarea acestei metode, întrucât am integrat-o pe scară largă în planurile de tratament create pentru pacienții noștri. Rezultatele excepționale pe care le-am obținut pe o cazuistică diversă și complexă ne poziționează ca experți pe segmentul aplicării PRP în stomatologia modernă.

quote

Articole recente Ada Dental

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul

Albirea dentară: tipuri de tratament pentru un zâmbet...

Un aspect estetic al danturii, cu dinți albi, sănătoși, oferă încredere și...
vezi articolul

Ce este chistul dentar și cum poate fi acesta tratat

Chistul dentar este o mică umflătură sau o cavitate umplută cu lichid,...
vezi articolul