Albirea dinților - tehnici și recomandări - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Albirea dinților – tehnici și recomandări

18/10/19 8:37 AM

Zâmbetul joacă un rol important în viața noastră!
De aceea, tratamentele stomatologice de albire a dinților sunt dintre cele mai solicitate în clinica ADA Dental Center, pacienții dorindu-și îmbunătățirea considerabilă a aspectului danturii și, în final, un zâmbet de Hollywood.
Realizarea acestei proceduri de către medicul specialist, cu tehnologie de ultimă generație (ZOOM), permite obținerea unor efecte superioare tehnicilor clasice, fără a afecta smalțul dinților, protejând totodată gingia și rădăcina dintelui.
Cauzele care duc la îngălbenirea dinţilor și care ne fac să apelăm, în cele din urmă, la albirea dentară profesională sunt diverse, iar noi le enumerăm pe cele mai frecvente:   
1. În primul rând, culoarea dinților este dobândită genetic, însă și alimentația este o cauză a îngălbenirii acestora. Alimentele de culoare închisă, cele cu aciditate ridicată, dar și cele cu conținut de coloranți pot afecta culoarea dinților. Printre astfel de alimente menționăm: cafeaua și ceaiurile negre, vinul roșu, băuturile carbogazoase, sosurile roșii sau cele din soia.
2. Înaintarea în vârstă duce la modificări ale structurii dinților și, astfel, aceștia se îngălbenesc.
3. Consumul excesiv de fluor, care se regăsește în apa consumată sau în pastele de dinți, duce la fluoroză, această afecțiune manifestându-se prin apariția unor pete albe pe suprafața dinților.
4. Fumătorii se confruntă cu îngălbenirea dinților, din cauza nicotinei care se depune pe smalțul acestora.
5. Igiena orală necorespunzătoare cauzează îngălbenirea rapidă a dinților. De aceea, recomandăm spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură.
6. Anumite afecțiuni sau consumul de medicamente (în special antibioticele) influențează culoarea danturii.
Înainte de a începe un tratament pentru albirea dinților vă recomandăm un consult stomatologic în urma căruia medicul nostru va stabili dacă este indicată efectuarea albirii.
Mai mult decat atât, înaintea procedurii de albire este important să tratăm toate problemele dinților și gingiilor.

Tratamentul de albire a dinților efectuat în clinica ADA Dental Center se realizează sub controlul vizual al personalului de specialitate, ce folosește substanțe mult mai concentrate, cu timp de acționare mult mai scurt față de procedura realizată acasă, pe cont propriu.

De asemenea, în cadrul clinicii noastre se utilizează o metodă prin care gelul de albire este activat termic cu ajutorul laserului și care protejează smalțul dinților împotriva efectelor negative, existând un întreg kit pus la dispoziţie pentru fiecare pacient în parte. Albirea are un succes vizibil imediat (într-o singură ședință), culoarea dinților fiind modificată de la 4, 8 până la 10 nuanțe și cu un efect de lungă durată, aceasta fiind considerată cea mai eficientă metodă.

Deoarece sunt persoane care acuză o anumită sensibilitate dentară după albire, se recomandă ca timp de 48 de ore să nu se consume alimente şi băuturi reci. De asemenea, este de preferat ca, în prima săptămână după albire, să nu se consume alimente, băuturi sau alte substanţe colorate (tutun, apă de gură, medicamente).
Totodată, se poate folosi o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili.

Albirea dinților nu afectează smalțul acestora și nu produce daune la nivelul structurii dentare, atât timp cât substanțele specifice sunt utilizate la recomandarea medicului dentist. Această procedură poate fi reluată, fără riscuri, după 2-3 ani.

De ce recomandăm efectuarea tratamentului de albire dentară la ADA Dental center?

• Deoarece controlăm sensibilitatea dentară și protejăm gingia, mucoasa și buzele pe parcursul întregii proceduri;
• Folosim tehnologie avansată și produse profesionale astfel încât nu afectăm dinții;
• Rezultatul este garantat în mai puțin de 60 de minute.

Există totuși și cazuri în care albirea dinților nu este recomandată și printre acestea enumerăm:
– femeile însărcinate sau cele care alăptează;
– copiii sub 16 ani, deoarece structura dentară a acestora nu este complet dezvoltată;
– persoanele alergice la substanțele folosite în procesul de albire;
– persoanele cu sensibilitate dentară, cele cu retracții gingivale, carii sau smalț erodat;
– persoanele care au dinți din ceramică, deoarece aceasta nu poate fi albită.

După albire, pentru un efect de lungă durată, recomandăm o igienă dentară corectă și vizite la medicul stomatolog la cel puțin 6 luni pentru curăţarea profesională a dinţilor (ședință de profilaxie dentară).

quote

Articole recente Ada Dental

CAD/CAM, cea mai performantă tehnologie de...

Estetica dentară a devenit în ultima perioadă o ramură tot mai importantă a...
vezi articolul

Cele mai utilizate și eficiente implanturi dentare

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui unul sau...
vezi articolul

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul