Albirea dentară: tipuri de tratament pentru un zâmbet sănătos și strălucitor - Ada Dental Center

0723 071 014

Programări online

PROGRAMARE ONLINE 0723.071.014

Albirea dentară: tipuri de tratament pentru un zâmbet sănătos și strălucitor

14/05/24 8:00 AM

Un aspect estetic al danturii, cu dinți albi, sănătoși, oferă încredere și optimism. De aceea, tratamentele de albire dentară au devenit tot mai populare. În prezent, există tehnologii inovatoare care permit pacienților să beneficieze de o dantură mai albă chiar în cadrul unei singure vizite la cabinetul stomatologic.

Merită spus că există două tipuri de tratament pentru albirea dinților: cea făcută la domiciliu, prin intermediul unor gutiere purtate de pacient (oferite tot de medicul dentist) și albirea profesională în cabinet.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este o metodă sigură, non-invazivă și rapidă de îndepărtare a colorațiilor și pigmentărilor de pe suprafața dinților. Puțin știu că albirea dentară permite curățarea smalțului în profunzime.

Atunci când este realizată în cabinetul stomatologic, medicul aplică o substanță de albire pe dinții arcadei superioare, inferioare. Apoi, procesul de albire este activat cu ajutorul unei lămpi speciale, gingia fiind acoperită în tot acest timp.

Există și posibilitatea ca pacientul să utilizeze acasă niște gutiere personalizate, alături de un gel desensibilizant sau remineralizant, recomandat tot de către medicul stomatolog. Aceste gutiere pot fi purtate atât ziua cât și noaptea și se păstrează, în medie, 1-2 săptămâni.

Albirea dinților cu laser

Albirea dinților cu laser este o metodă avansată de albire dentară care folosește o sursă de lumină intensă, de obicei un laser sau o lampă cu lumină specială, pentru a activa gelurile de albire aplicate pe dinți.

Albirea ZOOM, pe care o folosim frecvent în cabinetul Ada Dental Center, are ca substanță activă un gel de albire ce protejează smalțul. Fiind activat de lumina lămpii zoom este o metoda extrem de eficientă care transformă dinții în culoarea dorită într-o singură ședință.

Procesul începe cu aplicarea unui gel de albire pe dinți, care conține de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, ingrediente active care destructurează moleculele care produc petele și colorațiile de pe smalțul dinților. După aplicarea gelului, se folosește sursa de lumină intensă pentru a activa substanțele de albire și pentru a accelera procesul.

Avantajele albirii dentare cu laser includ rezultate rapide și eficiente, precum și capacitatea de a trata o gamă largă de discromii într-o singură ședință. De asemenea, procedura este confortabilă pentru pacient și nu necesită anestezie.

Pe lângă tratamentele de albire dentară, la Ada Dental Center poți beneficia de un program complex și inovativ de restaurare computerizată a zâmbetului tău, prin tehnologia Digital Smile Design.

Principalele cauze ale îngălbenirii dinților

Există mai multe cauze care pot contribui la îngălbenirea dinților. Unele dintre cele mai comune includ: consumul de alimente și băuturi colorate precum cafeaua, ceaiul, vinul roșu și sucurile acidulate, colorate; fumatul; igienă orală necorespunzătoare; anumite medicamente; factori genetici.

În procesul de albire dentară nu se pot include dinții falși, obturațiile și retracțiile gingivale. De asemenea, este important să nu existe carii netratate și afecțiuni gingivale înainte de începerea unui tratament de albire. Obligatoriu se va efectua igienizarea completă (detartraj, periaj și airflow) înainte de a aplica gelul de albire.

Întrebări frecvente despre albirea dinților

Cât de albi devin dinţii după un tratament?

Nivelul de albire depinde în bună măsură de stadiul de îngălbenire pe care îl au dinții. De obicei, în cadrul unei singure vizite, dinții se albesc cu 5-6 nuanțe, ceea ce este un rezultat foarte vizibil.

Albirea afectează dinții?

Procedurile de albire dentară pe care le utilizăm la Ada Dental Center sunt sigure și eficiente, fără efecte adverse. Înainte de fiecare procedură medicul stomatolog va discuta cu dumneavoastră despre istoricul medical, precum și despre rezultatele așteptate.

Cât se va menține albul dinților?

Timpul în care se menține albirea dentară este influențat de alimentația pe care o aveți și dacă obișnuiți să consumați cafea, să fumați. Se recomandă ca tratamentul de albire dentară să fie repetat o dată pe an.

quote

Articole recente Ada Dental

Molari de minte cu probleme de erupție

Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat măcar o dată în...
vezi articolul

Albirea dentară: tipuri de tratament pentru un zâmbet...

Un aspect estetic al danturii, cu dinți albi, sănătoși, oferă încredere și...
vezi articolul

Ce este chistul dentar și cum poate fi acesta tratat

Chistul dentar este o mică umflătură sau o cavitate umplută cu lichid,...
vezi articolul